frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/334/katka_a_martina_-_pred_velkym_finale.html

Katka a Martina - pred veľkým finále

"Posledné kolo je Best of, z čoho vyplýva, že dievčatá budú spievať najlepšie pesničky, ktoré sa im doteraz podarili," uviedol deň pred posledným kolom na tlačovej konferencii televíznej šou Slovensko hľadá SuperStar jej PR manažér Peter Kavecký.

Východniarka Katka Koščová si pre veľké finále vybrala Morcheebu, s ktorou zažiarila ešte v silvestrovskom semifinále http://www.frenky.sk/?c=12&id=312 . Druhou voľbou bola Alanis Morrissete z rockového kola. Z druhého finálového kola http://www.frenky.sk/?c=12&id=319 , keď sa spievali balady, si Bratislavčanka Martina Šindlerová vybrala piesne Lary Fabian a Anastacie.

Na otázku, prečo si nezvolila "reparát" z piesne Mariky Gombitovej Vyznanie, Martina odpovedala, že "dramaturgicky by to asi nebolo vhodné, pretože sme Mariku spievali v predminulom kole. Viem, že aj Katka uvažovala nad Pomätenou".
Treťou skladbou bude podľa Kaveckého dueto oboch dievčat z pera nezničiteľnej dvojice hitmejkrov Vaša Patejdla a Kamila Peteraja Zasvieť. Ďalšou bude "rozstrelová pesnička" od rovnakých autorov Najkrajšia SMS-ka, ktorú zaspieva sama každá z finalistiek.

"Nemám pocit, že by toto kolo bolo niečím výnimočné. Tá príprava bola rovnaká, ako v každom inom kole. Normálka," podotkla Katarína Koščová na margo dnešného rozstrelu. "Súhlasím s tebou," pridala sa Martina Šindlerová, ktorá sa už zotavila z choroby.

"Teším sa, ako na každé kolo, je to v pohode. No pravdou je, že už by som to celé najradšej mala za sebou. Kvôli Davis Cupu a Veľkej noci sa to celé o dva týždne ešte natiahlo a už je toho veľa. Sme unavení. No zase, keď to skončí, tak nám to bude chýbať," povedala pre Korzár Katarína Koščová.

Jej tip na SuperStar je rovnako skromný, ako bol na úplnom počiatku súťaže: "Nemyslím si, že vyhrám."

Povedali o sebe:

Keďže v superfinále speváckej televíznej šou Slovensko hľadá SuperStar ostali už iba dve adeptky, opýtali sme sa ich, čo si o sebe navzájom vlastne myslia. Zvlášť preto, že Katka (23) je od Martiny o sedem rokov staršia.

Martina o Katke: "Katka je veľmi milá, zlatá baba, považujem ju za svoju kamarátku. Myslím, že dokáže na rovinu povedať, čo si myslí a to si na nej vážim. K spevu - nemám slov."

Ako vníma vekový rozdiel: "Absolútne ho nevnímam. Nie."

Katka o Martine: "V každom prípade je úžasná speváčka, to vieme všetci. Mám ju rada ako človeka, lebo je hrozne vtipná a jej sa huba nezastaví. To je fakt. Na pódiu možno pôsobí inak, ale keď sa rozprávame spolu, tak sa nedostanem k slovu."

Ako vníma sedemročný rozdiel? "U nej? Vôbec mi nevadí. Ľudsky je veľmi vyspelá na svoj vek."


„Nemám favoritku,“ tvrdí Tomáš Bezdeda

Spevák, ktorý sa dostal spomedzi všetkých úplne najvyššie v hre Slovensko hľadá SuperStar, sa volá Tomáš Bezdeda. Hoci sa stal Tošo, ako ho volajú kamaráti, miláčikom žien, nestačilo to na finále celej šou. Do nej sa prespievali dve dievčatá - Martina a Katka. Tomáš sa vrátil do reality aj iným spôsobom - maturoval. Ako sa maturovalo, sme sa Toša opýtali včera v Bratislave. „Ťažko. Slovenčina bola ešte pomerne ľahká, angličtina však bola dosť ťažká. Púšťali nám anglické nahrávky z rádia, museli sme im dopĺňať texty, potom zakrúžkovať správne odpovede... Potom bol sloh z angličtiny, mal som tému Holidays - Prázdniny.“ Zaujímavé je, že Tomáš Bezdeda vypadol v anglicky spievanom, swingovom kole. Ako potvrdil, trochu mu to pomohlo pri maturitách. Takže nejaký úžitok napriek stopke v súťaži predsa len mal. Tip na víťazku dnešného superfinále Tomáš nemá. „Nemám favoritku. Je to nevyspytateľné. Záleží od toho, komu to kolo viac sadne, ktorá z dievčat bude ľuďom viac sympatická, a ktoré lepšie zaspieva. Rozhodnúť môže veľa vecí,“ podotkol sympatický spevák.

(apríl 05)

Foto: frenky.sk

Ako to dopadlo: http://www.frenky.sk/?c=12&id=335

Finalisti SuperStar v šoubiznise: http://www.frenky.sk/?c=12&id=333

Po kom a po čom túžia finalisti: http://www.frenky.sk/?c=12&id=332

Update 01/2006: O SuperStar Katke Koščovej vyšla kniha s názvom Gaučaňa! Viac informácií tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
19.4.2005 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19801 krát