dnes je Sobota - 27. júl 2024 - Božena | zajtra Krištof

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Markizácky Hollywood dobýjali známi i neznámi

Hercom už môže byť každý. Respektíve, má aspoň šancu. Novú hviezdnu reality šou 10 pre Hollywood rozbehla televízia Markíza. Víťaz tejto šou získa úlohu v pripravovanom seriáli, šancu majú aj ďalší, minimálne na rôzne epizódne roličky. Dobrý dôvod, prečo navštíviť kasting. Desiatky ľudí prišli skúsiť šťastie do prešovského Divadla Jonáša Záborského, kde sa snažili upútať štvorčlennú porotu na čele s hercom Stanom Dančiakom. Väčšinou márne. Konkurencia bola priveľká a po dvoch kolách prešlo sitom iba desať nádejných hercov. Napriek tomu sa však aj tí, čo neprešli, dobre bavili. A o to predsa inde, že?


Gejza Pupuš

Z Košíc pricestoval do metropoly Šariša fotograf Arpád Kováč. Ako nám prezradil, jeho umelecké meno je Gejza Pupuš, poľnohospodársky inžinier.

„Mám rád divadlo, mám rád srandu a mám rád ľudí, ktorí žijú pre srandu. Nemám rád smutných ľudí. Nesedím v takej spoločnosti, kde sa hádajú, kto dostal viac odmien a kto menej, kde chcú dať jeden druhému po pusinke. Mám rád spoločnosť, kde je veselo. Dokonca manželka ma neberie ani na kar,“ povedal usmievavý pán
v neprehliadnuteľnej parochni, ktorý očaril aj moderátorku Kvetku Horváthovú. Podarilo sa mu dokonca postúpiť do druhého kola.

Čím si získal porotcov? „Pre porotou som vykladal ako inžinier Gejza Pupuš bol v Brazílii v delegácii s prezidentom,“ začal svoje rozprávanie pretkané výkladom o tom, ako pestovať plodinu menom krájanos banános. Na koniec nám predviedol aj imitáciu Karla Gotta a Luďka Sobotu. Skrátka, všestranný zabávač, alebo - ak chcete - entertainer.

-

Teta Agi

Pani Agnesa Gombošová postávala pred divadlom už polhodinu pred začiatkom výberu. „Áno, som tu už od rána. Prišla som na vlaku a potom mestskou dopravou,“ prezradila táto zootechnička z Hažína nad Cirochou. Slovákom je známejšia pod prezývkou Teta Agi. Áno, presne tá Teta Agi, ktorá skončila po vlastnom rozhodnutí tesne pred bránami hviezdneho domu Mojsejovcov.

V šoubiznise je viditeľná vďaka klipu zoskupenie M12 V dome, v ktorom predviedla svoj tanečný štýl agi dance. S ním pokúšala šťastie aj na kastingu 10 pre Hollywood.

„Tam mi to nevyšlo, idem skúsiť ďalej. Šťastíčko je vrtkavé a hovorí sa, že raz sadne aj na vola. Možno tým volom budem raz aj ja,“ povedala nám s úsmevom Teta Agi, ktorej nepomohlo, že jej herecké nadanie je už známe aj divákom. „Veď tam som nedala nič najavo, akurát som trošku zatančila. To je normálka.“ Ľutuje, alebo neľutuje, že už nie je v dome? „Na jednej strane prišla o šancu vyhrať dva milióny, na druhej strane sa vyhla terajším konfrontáciám. Zo začiatku som ľutovala, že som sa tam nedostala. V terajšej dobe neviem z toho vyjsť. Neviem, čo sa tam porobilo, neviem si urobiť živý obraz. Je to iné a zase sa im vraj nejako menia pravidlá. Neviem,“ povedala Teta Agi, ktorá neprišla do konfliktu so žiadnym z finalistov v Mojsejovcoch. „Ani v susedstve sa nechcem s nikým hádať. Skôr som ten typ, ktorý sa snaží veci zmierňovať,“ podotkla.

A kto jej bol najbližší? „Vychádzam so všetkými rovnako priateľsky. No ešte v Tatrách sme si rozumeli s Tiroláčkou ako mama s dcérou. Ona sa takto prihovorila - mamu nemala od dvoch rokoch.“

-

Bojovníci Hviezdnej roty

Aj ďalšie známe tváre sme stretli na kastingu. Osud prišli pokúšať aj bojovníci Hviezdnej roty zo speváckej reality šou Slovensko hľadá SuperStar.

„Trebišovský rapper“ Marek Lacko prišiel spolu s Edinou Kočišovou z Viničiek pri Trebišove. Nie sú vraj pár, len spolužiaci. Tretím do mariáša bol ďalší bojovník Hviezdnej roty Peter Koscura z Prešova („umocni, odmocni, daj si ma na entú...“). „Máme radi život, humor a každú zmenu a toto je príležitosť, ako ukázať Slovensku, že aj obyčajní ľudia niečo dokážu,“ povedal nám „prešovský Müller“.

Dôvody Mareka Lacka boli iné: „Bola písomka z fyziky. A treba pozrieť nové mesto.“ Pridala sa i jeho spolužiačka: „Žijeme len raz.“ Podľa Mareka im mediálna známosť nepomôže: „Oni sa budú pýtať na také somariny...“ Petrovi Koscurovi by stačilo „zahrať si na pár sekúnd epizódnu rolu a bol by som spokojný“.

Trebišovskí spolužiaci by si vedeli predstaviť aj spoločnú úlohu, ale „romantiku nie, skôr dačo zo školského prostredia“. P. Koscuru, ktorý by si inak rád zahral s prešovskou herečkou Ľudmilou Dutkovou, sme sa opýtali, či Rišo Müller sa neozval, že by prípadne natočil nejaký duet? „Tak Rišo sa neozval, lebo som fakt zlyhal v tom druhom kole, nezvládol som ten stres a týmto sa mu ospravedlňujem.“

-

Dobrodružný Tatranec

„Chcem vyskúšať svoje schopnosti,“ povedal nám usmievavý fúzatý pán. Volá sa Vlado Príslupský a tiež skúšal šťastie na prešovskom kastingu. Uňho nič neobvyklé - je to dobrodružná povaha. On bol tým človekom, ktorý za komunizmu na rogale emigroval do západného Nemecka!

Pred štyrmi rokmi kandidoval na župana. „Už toho mám dosť, už sa mi nechce,“ odpovedal tento usmievavý Tatranec zo Starého Smokovca na našu otázku, či si kandidatúru tohto roku nezopakuje. Politika teda nie, zato kumšt áno. „Divadlo robím všade,“ usmial sa V. Príslupský, inak podnikateľ v oblasti cestovného ruchu, ktorý nemal skúsenosti s ani televíziou, ani s divadlom. „Akurát som kedysi ochotnícky hrával,“ dodal dobrodružný Tatranec.

-

Sisi - dcéra Nory Mojsejovej

Úplne poslednou účastníčkou prešovského kastingu bola 22-ročná Košičanka Silvia Vaľková alias Sisi. „Chcela by som postúpiť, to je jasné, ale uvidíme,“ povedala účastníčka, ktorá nemohla prísť skôr, a tak sa vlastne prebojovala priamo do druhého kola.

V ňom však už neuspela. Pritom mala jasno v tom, s kým by sa rada ocitla na jednom javisku. „Chcela by som si zahrať s Norou Mojsejovou.“ Prečo?
„Lebo ju mám rada. Rada by som zahrala jej dcéru,“ odvetila krajanka Eleonóry Mojsejovej, s ktorou sa aj trochu podobá. S herectvom však mladí Sisi skúsenosti nemá, len s modelingom.

No ktovie. Nora Mojsejová má vraj byť v seriáli guest star, teda hosťujúca hviezda hrajúca samu seba. Možno sa potom ujde aj pre Silviu Vaľkovú aspoň epizódna rola povedzme jej netere. To je však vo hviezdach. Ako vidieť, cesta do „Hollywoodu“ nie je až taká priamočiara.

(máj 2005)

Foto: frenky.sk

 
25.6.2005 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 21513 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS