frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/365/semifinalisti_superstar-zaso_a_misa---.html

Semifinalisti SuperStar: Zašo a Miša...

Desať percent semifinalistov najúspešnejšie reality šou Slovensko hľadá SuperStar (SHS) boli Prešovčania. A uspeli. Katarína Koščová zvíťazila, do finále sa prebojovala aj Petra Humeňanská. Tesne za bránami finále skončil Zachariáš Hubáček. V semifinále ešte hájili farby metropoly Šariša Michaela Mrúzová a Júlia Smolková. Čo robia semifinalisti tejto exponovanej speváckej súťaže dnes?

Osud finalistiek je známy. Katka nahrala album Ešte s nepoznáme a vyráža na turné, Petra nastúpila na vysokú školu a hrá v obnovenom predstavení Na skle maľované v Bratislave.

Rozhovor s Júliou sme mali na tomto mieste prednedávnom http://www.frenky.sk/?c=12&id=361 , podniká a pracuje na vlastnej hudbe.

A čo majú nové Zašo a Miša? Oboch sme stretli na nedávnej akadémii Združenej strednej školy služieb v Prešove. Od doby, kedy tvár charizmatického Zaša zdobila nejednu titulku ubehlo pár mesiacov. Čo robí? „Momentálne pripravujem album, už finišujeme. Do nejakého mesiaca by mal byť vonku singel a niekedy po novom roku aj album,“ povedal nám Zachariáš Hubáček, ktorý nahráva svoj debut v štúdiu Hardy v Malom Šariši a vydať by ho mal Universal. Pozor! Pôjde predsa len o sólovku, nie o album jeho kapely Real Line. „No bude tam jedna pesnička od mojej kapely,“ doplnil.

Na to, aby sa zapojil do druhej série Slovensko hľadá SuperStar by ho už nikto nepresvedčil. Na kastingu sa však predsa len objavil. „Bol som tam s jednou kamarátkou podporiť ju,“ povedal Z. Hubáček. S jednou kamarátkou sa objavil aj na akadémii, kde vznikol tento rozhovor. Ide o ďalší veľký talent prešovskej hudobnej scény, 17-ročnú Nikolu Murínovú.

„Spoznali sme sa pred štyrmi rokmi na Liverpoole, kde som tiež spievala,“ povedala sympatická speváčka o Zašovi, ktorý ju na túto akciu pozval. O svojich zámeroch do budúcnosti povedala: „Určite sa chcem venovať spevu. Bola som na SuperStar, pohorela som síce, ale viem, prečo to bolo. No nevadí, chcem spievať aj naďalej.“

Prešovčanka Miša Mrúzová v súťaži Slovensko hľadá SuperStar neuspela. Vypadla v druhom semifinále. Ako sa zmenil jej život po účasti v tejto šou? „Mala som viac ponúk, ale išlo o ponuky na účinkovanie v zahraničí, čo som odmietla. Chcela by som totiž pracovať na vlastnej hudbe, čo sa mi, dúfam, podarí. Už pracujem na prvej skladbe, ktorá by mala čoskoro vyjsť.“ Miša spolupracuje na chystanom singli so švagrom Rendy, zvukárom
z prešovského štúdia Perina.

Ako vníma SHS s odstupom času? „Bola to celkom dobrá skúsenosť. Najmä po stránke spolupráce s inými ľuďmi, komunikácie a ako to beží v šoubiznise. Nabralo som trošku skúseností. Inak mi to ani nepridalo, ani neubralo.“ V semifinále zaspievala pieseň Dariny Rolincovej Čo o mne vieš. „Myslím si, že to bolo v zlom výbere skladby, takže chápem, prečo to takto dopadlo,“ okomentovala svoju anabázu.

Potešila sa, že sa SuperStar stala Katka Koščová, naopak, sklamalo ju skoré finálové vypadnutie http://www.frenky.sk/?c=12&id=319 Peti Humeňanskej http://www.frenky.sk/?c=12&id=328 .

„Veľmi som jej fandila. Keď sme spolu boli v Bratislave, tak som jej hovorila, že ona je taký jediný môj tip, čo si myslím, že postúpi ďalej. A bola som veľmi sklamaná, keď vypadla, už len kvôli tomu, že mala nádhernú skladbu a výborne ju zaspievala. Vôbec som nepočítala s tým, že vypadne tak skoro,“ dodala Miša, ktorá pracuje v súkromnej firme, ale snaží sa robiť vlastnú hudbu.

(október 05)

Foto: Frenky

Na fotografiách: Zašo a Nikol; Miša

Linky:
O Zašovi čítajte aj tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=316 a tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=298

Prvý Liverpool: http://www.frenky.sk/?c=12&id=202

Druhý Liverpool: http://www.frenky.sk/?c=12&id=256

Update 01/2006: O SuperStar vyšla kniha s názvom Gaučaňa! Viac informácií tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
27.10.2005 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 19344 krát