frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/478/komajota_najcitanejsou_kapelou_frenkyho_hudobnej_encyklopedie.html

Komajota najčítanejšou kapelou Frenkyho hudobnej encyklopédie

Internetový portál PIS.sk prináša každý týždeň jedno heslo Frenkyho hudobnej encyklopédie. Každú sobotu sa v tejto sekcii objaví jedna (môže aj viac) prešovská skupina či interpret. Frenkyho hudobná encyklopédia, ktorá vznikla v spolupráci s Prešovským Korzárom, má rok.

Za jeden rok sa na stránke www. PIS.sk vyskytlo vyše 50 interpretov, ktorí tvorili, tvoria a možno ešte najmä budú tvoriť prešovskú hudobnú scénu. Mnoho z významných skupín minulosti či súčasnosti sa tu ešte neobjavilo. To však neznamená, že neexistujú, alebo že tu nebudú uverejnené. Naopak. Na každého hádam dôjde a encyklopédia sa bude utešene rozrastať.

Autor má dostatok hesiel aj na ďalší rok a postupne sa budú na stránke PIS.sk zobrazovať. Môžete však tomu aj napomôcť. Ak ste členmi hudobnej skupiny, spevák, či speváčka (alebo poznáte niekoho takého), môžete zaslať informácie autorovi na e-mail michal.frank@korzar.sk. Mali by obsahovať foto, zostavu, časové ohraničenie (vznik a príp. zánik), diskografiu a krátku biografiu.

Výhodou internetu je interaktivita. A podobne, ako sa wikipédia neustále spresňuje, môže sa robiť up-date aj pri článkoch z Frenkyho hudobnej encyklopédie. Aj sa tak stalo pri viacerých menách, najžiarivejším príkladom nech je Ad acta. Tiež sa môže o každom článku diskutovať.

V novom roku sa azda v rámci Frenkyho hudobnej encyklopédie podarí spojazdniť niektoré novinky týkajúce sa audio- a videonahrávok prešovských hudobných interpretov, ale o tom až niekedy na budúce.

V rámci jemnej bilancie spomeňme, že medzi top články sa dostali Chiki liki tu-a. I. M. T. Smile, Komajota, Ruka, Kathegoris muflon a Interval. Najdiskutovanejším bol článok o Bluesbabe.

Najčítanejšími článkami za prvý rok boli (podľa poradia): 1. Komajota, 2. Gagas, 3. Chiki liki tu-a, 4. Ali ibn Rachid, 5. Wayd, 6. I. M. T. Smile, 7. Real Crime + Reverse Wind, 8. Ruka, 9. Kathegoris muflon, 10. David Kollár Band.

(Počet návštev neuvádzame, lebo neustále stúpa, udáme len rozpätie k 18. 2. 2008, bolo to od 851 po 1639 návštev).

Čítanosť jednotlivých hesiel bola pomerne vysoká, ďakujeme vám za priazeň a veríme, že vám vydrží aj v ďalšom roku.

Linka na Frenkyho hudobnú encyklopédiu: http://www.pis.sk/portal/?c=12&ctg=15

Foto Husa z Komajoty: Frenky

 
23.2.2008 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 19947 krát