frenky.sk

https://www.frenky.sk/clanok/786/vegetariansky_borsc_s_bielymi_hubami.html

Vegetariánsky boršč s bielymi hubami

Na charitatívnom podujatí Kotlík open 2012 sa predstavili aj zakarpatskí novinári. Tento tím pripravil boršč, ktorý ľudí zaujal (aj preto, že išlo o jedno z mála bezmäsitých jedál). Tu je teda recept.

Potrebujeme: 3 konzervy fazulí (rôzne druhy), 2 menšie hlávky bielej kapusty, ½ čínske kapusty, 2 kg zemiakov, zväzok mrkvy, 2 paradajkové pretlaky, biele huby, „zapravku“, 3 cibule, soľ, trochu hladkej múky, čierne korenie, nové korenie, petržlenová vňať, resp. korenie, smotana (10-percentná i kyslá na dochutenie)

Postup: Do kotlíka dáte vodu, a celé cibule. Pridávate nakrájanú zeleninu, pretlak, povaríte a pridáte fazuľu, huby, soľ, korenie, zahustíte smotanou, prípadne aj trochou múky či nastrúhaného zemiaku. Ukrajinskí hostia si doniesli aj „zapravku“, teda takú zmes, špeciálne na boršč, samozrejme, dá sa aj improvizovať.

Postup je zobrazený aj na fotografiách.

Toto je recept podľa toho, ako ho varila novinárka Haľa so svojím tímom. Manšaft pôvodne nebol s vegetariánskym jedlom stotožnený, napokon však ustúpil a zložil pomyselné klobúk dole. Kto však trvá na mäse, pokojne nech ho pridá.

Článok o Kotlík open:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6402642/na-kotlik-open-prisli-aj-hostia-z-ukrajiny.html

Fotogalérie:
http://www.epresov.com/index.php?option=com_fotogaleria&view=article&id=1&Itemid=100&gal=477

http://pis.sk/clanok/10302/foto-na_bicykli_detom_a_kotlik_open.html

Aj s videom:
http://www.mediacentr.info/socio/jak-zakarpatski-zhurnalisti-u-prjashevi-borcsh-varili-video-foto__40429

 
10.6.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 8142 krát