dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Beh pre život úspešne absolvovaný

Ďalšia bežecká akcia, ktorej som sa zúčastnil, bola Tesco Beh pre život 2015. Som rád, že som trasu zvládol, odbehol (doslova) som si zo služby z práce...

Bežecké charitatívne podujatie sa konalo 14. júna 2015 v Prešove. Išlo o ôsmy ročník, pre mňa – aktívne – prvý, o tých doterajších som občas len písal.

Trasa bola 4 200 metrov, dalo sa robiť skratky, ale športová časť mi to nedovolila, odmenou bol dobrý pocit a medaila (dostal ju každý), čas som nemeral. Zabehol ju aj môj bežecký sparing Miroslav :)

Prešovský beh bol rekordný, zapojilo sa doň 2 698 nadšencov, patrónmi boli herečka Gabriela Marcinková a biatlonista Martin Otčenáš, bežal aj olympionik, lyžiar Matej Falat. Všetci sme pomohli vyzbierať sumu 8574,4 eura, ktorá vďaka spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pomôže spraviť atletické tábory pre deti z detských domovov.

Viac:
http://www.hux.sk/nase-clanky/sport/item/71443-presovsky-tesco-beh-pre-zivot-prilakal-az-2698-ludi
Info a foto je aj tu: http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=18390

Fotky (okrem medaily) sú z oficiálnej tlačovej správy Nadácie Tesco.

Aktualizácia:
V Prešovských novinách vyšla moja glosa o tom, prečo je beh zábavkou pre bohatých:

V poslednej dobe sa rozmohla móda behu. Vyzerá to tak, akoby už behal každý. Vyzerá to jednoducho a lacno, stačí si obuť tenisky a poďho von.
No kdeže. Beh je lacná zábavka len na prvý pohľad. Áno, najprv skutočne stačí vziať hocijaké botasky a tričko a nič vám nezabráni behať. No potom to príde. Čo je najdôležitejšie pri behu? Dobrá obuv.
Tak fajn, poviete si. Obetujem niekoľko eur za dobré bežecké topánky. A dnes je ponuka široká a výhodný pomer výkon - cena sa dá utrafiť.
A sú to predsa len topánky. A ponožky k tomu, ako inak, bežecké ponožky treba. Aspoň dvoje.
No tým to len začína. K topánkam musíte mať aj funkčné tričko a ďalšie oblečenie. A samozrejme s dlhým rukávom, s krátkym, také veci, onaké veci, do každého počasia.

Viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/7924533/beh-zabavka-pre-bohatych.html

 
22.7.2015 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4669 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS