dnes je Utorok - 16. apríl 2024 - Dana, Danica | zajtra Rudolf

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Herečka Michalea Medvecová

Od rozdelenia prešovského a košického divadla a znovuobnovenia činohry vídať na doskách Divadla Jonáša Záborského v Prešove pôvabnú mladú herečku Michaelu Medvecovú. Hráva Lysistratu, Aničku v Ženskom zákone a má aj ďalšie herecké úlohy vo všetkých predstaveniach, ktoré sú v súčasnom repertoári činohry DJZ.

Táto 22-ročná rodáčka z Giraltoviec účinkovala v muzikáli Oliver Twist v Košiciach, pod režisérskym vedením Jozefa Bednárika. Na doskách prešovského divadla si zahrala Štěpánovku v muzikáli Krysař, ktorý pokladá za svoju „srdcovku“. Momentálne skúša dve z hlavných postáv v pripravovanom muzikáli Majster Pavol. Má v ňom hrať Smrť a s Evou Mázikovou alternovať postavu Neresť.

Ako sa Michaela Medvecová dostala na dosky, ktoré znamenajú svet?
„Chodila som do ľudovej školy umenia, hrám na zobcovej flaute a klarinete, a chcela som sa venovať spevu. Nastúpila som na obchodnú akadémiu, čo mi vôbec nevoňalo, a tak som po roku urobila talentové skúšky na košické konzervatórium. Študovala som tam hudobno-dramatický odbor, teda muzikál, potom som bola prijatá na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, na bábkoherectvo.“

Na túto školu však Michaela Medvecová nenastúpila. Aj keď ju to aj trošku mrzí, je rada, že sa chopila šance, ktorou bolo hosťovanie v muzikáli Oliver Twist. Odtiaľ po roku putovali jej kroky do prešovského DJZ.

Zaujímalo nás, prečo jej vlastne nevoňala obchodná akadémia, na ktorú jeden rok chodila. „V Košiciach sa vtedy neotváral hudobno-dramatický odbor, v Bratislave ma neprijali, takže jediné východisko ostala obchodná akadémia v Giraltovciach. Vôbec ma to nebavilo, nikdy som neinklinovala k matematike a takýmto veciam. Vždy som chcela spievať, chcela som tvoriť. A mám pocit, že tým herectvom ľuďom niečo dávam. Strašne ma baví, že môžem byť každý deň niekým iným, ale len na javisku,“ vraví mladá herečka a dodáva, že má zložené aj vlastné piesne, ktoré jej otextovala sestra, avšak v súčasnosti ich vydať neplánuje.

Viacerí herci chodievajú za zárobkom do Prahy, Brna, Bratislavy... Neláka to aj Michaelu Medvecovú? „Je mi tu dobre, lebo som tu doma, ale samozrejme, že by som časom chcela skúsiť aj niekde ďalej. Nechcem ostať v Prešove. Veľa som sa tu naučila, sú tu dobrý ľudia, ale mám pocit, že sa potrebujem trochu viac realizovať.“

Okrem spievania a herectva je Michaela Medvecová aj externou moderátorkou prešovského Flash rádia.“ Dostala som sa tam ani neviem ako. Došla som, že chcem urobiť konkurz, podarilo sa a v súčasnosti vysielam dvakrát týždenne,“ vraví a jedným dychom dodáva, že moderátorská práca je iná než herecká, či spevácka a pre ňu je skôr relaxom. Aký má názor na kolegov, ktorí začali s herectvom a skončili za moderátorským mikrofónom?

„Neviem kto by tak mohol byť,“ odpovedá so smiechom a pohotovo dodáva, že s Mišom Hudákom prichádza do styku skôr v dabingu ako v rádiu.

Michaela Medvecová obdivuje svoju mamu a za „geniálnu herečku a ženu“ považuje Táňu Radevu. Taktiež si nevie vynachváliť Kvetu Stražanovú. Zo spevákov najviac obľubuje Stinga.

V činohernom súbore DJZ je to, podľa jeho najmladšej členky Medvecovej, skôr tak, že herci sa stretávajú v práci a vo voľnom čase si ide každý po svojom. „Myslím si však, že vzťahy v našom kolektíve sú dobré. Snažím sa s každým vychádzať dobre, nikto mi neublížil a myslím, že som ani ja nikomu neublížila. Ak áno, tak mi je to ľúto.“

O svojom súkromnom živote sa M. Medvecovej priveľmi rozprávať nechce: „Som šťastne slobodná. Momentálne som šťastná, mám priateľa.“ Koho? „To si nechám pre seba, sú to moje súkromné veci, o ktorých nerada hovorím,“ sucho skonštatovala, avšak naše informácie, že jej veľmi blízkym priateľom je Martin Kaprálik (syn herca Dušana Kaprálika), známy z muzikálu Hamlet, nepoprela. Čo sa jej najviac páči na mužoch? „Nepozerám na to, ako človek vyzerá, ale na to, čo má vo svojom vnútri. No prvé, čo si na mužovi všimnem sú oči.“

Ako si predstavuje mladá herečka Michaela Medvecová svoj život o 20 rokov?
„Naozaj neviem. Možno budem tu, možno inde, ja žijem pre súčasnosť. Uvidíme, čo bude...“

(apríl 2001)

Miša Medvecová si zahrala aj v divadelných muzikáloch Na skle maľované - viď foto (http://www.stenly.sk/?c=12&id=85) a Hodina H (http://www.stenly.sk/?c=12&id=78)

 
4.3.2002 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 20201 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS