dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Girls From The Moon – nová výlučne ženská skupina

Pozrite si debut kapely z východu, ktorú tvoria štyri krásky, vrátane speváčky Lilly Maníčkovej.

Girls From The Moon
Girls From The Moon
Je to nová ženská kapela z východného Slovenska. Hudobníčky Monika, Lilly, Ema a Tina vyše troch rokov vystupujú pod názvom Girls From The Moon.

Parties, na ktorých hrávajú, získavajú vďaka ich svojsky poňatým svetoznámym hitom punc luxusného večierku. Teraz sa posúvajú vo svojom hudobnom živote o podstatný krok vpred a predstavujú debutový singel Stop, ktorý odpremiérovali na svojom facebooku počas Medzinárodného dňa žien.

Informoval o tom Edo Kopček, ktorý skupinu Girls From The Moon predstavil.

O vlastnom singli uvažovali už po prvých spoločných hraniach a hoci ich hranie prevzatých skladieb
známych aj menej známych interpretov baví, podieľať sa na autorskej tvorbe bol ich sen. Monika Haško Jeňová a Lilly Maníčková za celú kapelu priznávajú, že ísť na trh s vlastnou muzikou nie je jednoduché a majú pred tým rešpekt.

„Na druhej strane je to niečo neopísateľné a celkovo nová skúsenosť. Uvedomujeme si, aké náročné je vytvoriť niečo originálne, hodnotné a naozaj dobré po muzikantskej stránke.“

Girls from the moon - Stop
https://www.youtube.com/watch?v=XVaQ2Jn7VSw

Všetky štyri hudobníčky dokonale ovládajú svoj nástroj a je to počuť nielen na ich koncertoch, ale aj z vlastnej nahrávky. Tú vytvorili v košickom Undergroove Štúdiu Paľa Jeňa. Odtiaľ pochádzajú zábery, ktoré použili pre live video k singlu.

„Chceli sme niečo jednoduché, pravdivé a autentické.“ Každá členka kapely počúva rôznu hudbu, každá na niečom vyrástla a rôzne ich ovplyvnili spôsoby ako hrajú na svoj nástroj, preto je ich finálny zvuk taký pestrý.

Hudobne na svojej prvotine spolupracovali s Matejom Lazárom. „Páčil sa nám jeho hudobný nápad a na tom sme stavali. Mať základ, s ktorým sa nám dobre pracovalo, bola pre nás veľká pomoc. Obaja nám veľmi pomohli aj pri aranžmánoch a celkovo nás rozhýbali k vlastnej tvorbe.“

Text pesničky vyjadruje to, koľko prázdnych a zbytočných slov dokážu ľudia povedať, zhudobniť a predávať ďalej.

„Hlavne, aby nejaký text bol. Koľkokrát sú hudobné klipy a hudba samotná sprevádzané povrchnými a predajnými vizuálmi, len aby oslovili masy. A je aj o tom, že niekto skutočne pôsobí isto a sebavedomo, ale veľakrát je vo svojom vnútri nešťastný a prázdny. Mnohí sa naháňajú za slávou a mocou a falošným uznaním a nakoniec, keď sa pozrieme hlbšie, uznávajú ich davy a ani nevedia prečo, keď ich vlastne ničím neobohatili, ani nespravili šťastnejšími. Chcú byť ako oni, ale stávajú sa z nich Owners of blind hearts, “ dodáva basgitaristka Tina Timková.

Girls from the moon je výlučne ženská kapela, ktorá vznikla v roku 2016. Stretli sa ako Lilly&Moni a Tina a Ema a začali spolu hrávať. Na svojich koncertoch interpretujú pesničky známych aj menej známych skupín. V roku 2019 prichádzajú s debutovým singlom Stop. Girls from the moon sú Lilly Maníčková (spev, conga), Moni Haško Jeňová (klávesy, vokály), Tina Timková (basgitara, vokály, rap) a Ema Kakarová (bicie a vokály)

Redakciu frenky.sk informoval PR manažér Edo Kopček

foto: Diana Dobrescu

 
  • Girls From The Moon
    Girls From The Moon
14.3.2019 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 4090 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS