dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Biliard: Zdrvujúci finiš roka pre Franka

Vyhral MSR, Prešovskú biliardovú ligu i Vianočný pohár.

Biliardové ceny rozdané
Biliardové ceny rozdané
Záver roka 2019 v biliardovom športe patril Michalovi Frankovi.
Pätnásťročný junior z BK Horses Prešov, toho času na hosťovaní v BK PKO Bears Prešov vyhral všetko, čo sa dalo.

Už predchádzajúce turnaje naznačovali, že sa niečo deje a dostáva sa do formy. Najprv získal na prvom z trojice juniorských majstrovstiev SR bronz (vôbec prvá medaila zo šampionátu), potom vyhral prestížny turnaj Lineas Series (T2).
http://frenky.sk/clanok/1275/snooker-_biliard-_footbiliard-presovski_juniori_isli_ako_pily.html

Ukázalo sa, že celkové prvenstvo v rámci biliardovej série Junior Cup, nebolo náhodné.
Rok ukončil ako slovenská juniorská jednotka (pred K. Mrvom z Prešova a D. Langom): http://maplepoolclub.cz/pt/SBiZ/default.aspx? ActionID=3&SeasonID=19

A tiež ako celková snookrová šestka (slovenskou trojkou je jeho bratranec a spoluhráč Martin Oriňák).
https://snooker.sk/

Ale poďme po poriadku.

Majstrovstvá Slovenska

V decembri sa v klube BK PKO Prešov odohrali posledné spojené MSR juniorov kategórie U15, U17, U23 v tejto sezóne.
Tentokrát sa hrala hra č. 8. Turnaja sa zúčastnilo 8 hráčov z Trenčína, Zlatých Moraviec, Košíc, Ružomberka a Prešova. Triumfovali Prešovčania a to na celej čiare.
Hralo sa systémom každý s každým na šesť víťazných hier.
Po odohraní všetkých zápasov bolo poradie hráčov nasledovné:
1. miesto Michal Frank Horses Prešov (hosťujúci v BK PKO Prešov)
2. miesto Kristián Mrva Horses Prešov
3. miesto Michal Šoltis Horses Prešov
3. miesto Martin Oriňák Horses Prešov

Prešovská biliardová liga

Biliardová akcia, ktorá tradične uzatvára rok, je Vianočný pohár. Predchádza mu udeľovanie ocenení.
V tomto prípade sa ušiel Michalovi Frankovi pohár za celkové prvé miesto v sérii Prešovská biliardová liga 2019.
Viac o vyhodnotení a samotnom silne obsadenom turnaji (prišli veľké mená spomedzi seniorov i juniorov), v ktorom tiež triumfoval Miško, je v ďalších riadkoch, vybrané a citované z FB stránky klubu BK PKO Prešov. https://www.facebook.com/BkPkoPresov/

Vianočný biliardový turnaj

V sobotu (21. 12. 2019) Biliardový klub PKO Prešov zorganizoval Vianočný biliardový turnaj. Posledný turnaj tohto roka sa už tradične konal v Kultúrnom stredisku Centrum na Sídlisku III. Organizátori podujatia Peter Baran a Darina Zavadinková hodnotili celoročné aktivity biliardového klubu a všetkých jeho členov veľmi pozitívne.
Zorganizovali sme tri slovenské juniorské pohárové turnaje z toho jedny Majstrovstvá SR – hráčov do 23 rokov v spolupráci so Slovenským biliardovým zväzom. Aj rok 2019 ukázal, že najviac mladých hráčov je na východe...
Vyhodnocovali sa aj ďalšie súťaže. Východoslovenský biliardový pohár STONEL - séria deviatich turnajov v troch kluboch, spolu sa ho zúčastnilo 152 hráčov zo Slovenska, Poľska a Maďarska.
Poďakovanie patrí firme STONEL - hlavnému sponzorovi súťaže. Víťazom sa stal Zdenko Zavadinka BK PKO Prešov, 2. Zoltán Lukács – ŠK Bodva BiliArt Moldava nad Bodvou, 3. František Malaník - BK 14 LUCAS ART Kurima.
Prešovská biliardová liga jednotlivcov 2019: 1. Michal Frank- HORSES Prešov, hosťujúci hráč BK PKO Prešov, 2. Vladimír Tomečko – BK PKO Prešov, 3. Andrea Gencová – BK PKO Prešov. Prešovská PKO liga dvojíc 2019: 1. Peter Baran a Filip Malaník, 2. Zdenko Zavadinka a Vladimír Tomečko, 3. Ján Kovalčík a Juraj Talian.
V septembri 2019 člen nášho klubu Peter Baran získal 3. miesto na medzinárodnom seniorskom turnaji v Pardubiciach (Česká republika). V decembri 2019 členka nášho klubu Andrea Gencová získala 2. miesto na medzinárodnom turnaji Slovakia Ladies and Womens Laugaricio open v Trenčíne.
Posledný turnaj tohto roka sa konal v priateľskej predvianočnej atmosfére. Stretli sa tu hráči z Prešova, Košíc, Bardejova, Liptovského Hrádku, Moldavy nad Bodvou.
Tri víťazné trofeje získali juniori, čo svedčí o ich hráčskych kvalitách. 1. Michal Frank - HORSES Prešov, hosťujúci hráč BK PKO Prešov, 2. Michal Šoltis – HORSES Prešov, 3. Zoltán Lukács - ŠK Bodva BiliArt Moldava nad Bodvou, 4. Daniel Lang – Liptovský Hrádok .
Vedúca KS Centrum Darina Zavadinková poďakovala všetkým hráčom a priaznivcom biliardu za účasť na turnajoch, členom Biliardového klubu PKO Prešov za ich aktivitu, športové výsledky, pomoc pri organizovaní jednotlivých podujatí a vedeniu PKO Prešov za podporu. Na záver vyjadrila presvedčenie, že klub bude aj naďalej pokračovať v propagácii biliardového športu organizovaním turnajov a súťaží.

Ďalší výber z roku 2019:

Úspech slovenskej juniorskej reprezentácie (Mrva, Tenk, Frank) na turnaji European Youth Team Cup 2019 na Severnom Cypre:
http://frenky.sk/clanok/1267/severny_cyprus-bronz_pre_slovensky_tim_u17.html
Východoslovenský pohár: http://frenky.sk/clanok/1262/tretie_miesto_z_kurimy-_vyhral_mroz.html
Východoslovenský biliardový pohár a Pardubice Open: http://frenky.sk/clanok/1255/biliard-pardubice_open_a_vitazstvo_na_vychodoslovenskom_pohari.html
Snooker (2. liga): http://frenky.sk/clanok/1227/snooker-infarktovy_zaver_sezony-_misko_konecne_s_trofejou.html
Snooker – Slovenský pohár: http://frenky.sk/clanok/1202/snooker-prekvapenia_na_slovenskom_pohari.html
Junior Cup: http://frenky.sk/clanok/1206/biliardovy_junior_cup-1-_lang-_2-_frank-_3-_mrva_a_jamriska.html a http://frenky.sk/clanok/1194/biliard-otvorenie_sezony_v_presove.html

Foto: Michal Frank st. a FB/BK PKO Prešov
(Prvé snímky sú z MSR, potom pokračujú Vianočným turnajom a vyhodnocovaním biliardovej sezóny 2019.)

 
3.1.2020 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 6808 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS