dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

David Kay – nové meno na tanečnej scéne

Skôr ako sa mladý spevák stihol presadiť u nás, spieva pre tisíce ľudí v Moskve.

David Kay
David Kay
Na stránke FRENKY.sk dávam priestor mladým umelcom. O jednom z nich ma informoval Erik Kollárik. Je ním David Key. Spevák, ktorý nie je môj „šialok“ kávy, ale nevadí.
Prečítajte si o ňom viac, prípadne si pozrite nové „kolotočové“ video.
https://www.youtube.com/watch?v=PN_3akmP4AY

Po plejáde ženských interpretiek má slovenská tanečná muzika konečne zastúpenie aj v mladom mužskom interpretovi. Spevák David Key na scénu prichádza aktuálnym singlom s názvom Romantik z produkcie hitmakera Tomiho Popoviča.
David Key netají, že spoluprácou s Popovičom si plní detský sen. „Keď som ešte ako malý chlapec počúval hity Dary Rolins ako Nebo peklo raj, alebo Príbeh, ktorý naspievala Tina s Rytmusom, vedel som, že toto je môj človek, “ hovorí otvorene David. Cesta ku kráľovi tanečnej hudby ale bola pre neho dlho zarúbaná. Dostal sa k nemu až v čase, keď uvažoval, že muziku vymení za inú prácu. „Tomimu som neustále vypisoval na sociálne siete, no moje správy si nikdy ani neprečítal, “ smeje sa s odstupom rokov.
Udalosti nabrali rýchly spád, keď sa David Key na jednom z vystúpení, zoznámil so svojim dnešným manažérom. „Netrvalo dlho a dohodil mi pár akcií, kde sledoval ako na mňa reagujú ľudia a nahrali sme tiež niekoľko mojich skladieb v štúdiu. Až potom prišiel osudný telefonát Tomimu Popovičovi. Na spolupráci sme sa dohodli v podstate veľmi rýchlo, “ opisuje ako sa veci dali do pohybu.
Výsledkom je svieži tanečný song, ktorý má všetky atribúty stať sa veľkým hitom. „Nazvali sme ho Romantik, ale fanúšikovia, ktorí ho poznali zatiaľ len z vystúpení, ho často volajú podľa refrénu: Mysli si čo chceš, “ vysvetľuje David.
Zaujímavosťou je, že premiéru Romantika David odpálil vo veľkom štýle, na diskotéke, pred takmer dvojtisícovým publikom v hlavnom meste Ruska, Moskve. „Bol to obrovský úspech, popritom to vystúpenie nebolo vôbec plánované. Ponuka prišla začiatkom januára, keď som sa s partiou kamarátov vybral užiť si vianočnú Moskvu. V jednom podniku som sa náhodou zoznámil s majiteľom diskotéky, ktorému sa môj song tak páčil, že som ho ešte v ten večer spieval Rusom. A pre veľký úspech na druhý deň zas, “ opisuje šťastnú zhodu okolností, ktorá mu v Rusku priniesla ďalšie pracovné príležitosti. „Mám z toho obrovskú radosť. V súčasnosti sa chcem sústrediť hlavne na propagáciu Romantika na Slovensku a v Česku, no v druhej polovici marca som mal mať vystúpenie na Česko Slovenskom plese v Moskve, no pre koronavírus ho zrušili. Vždy som túžil spievať pre obrovské masy ľudí, vydávať nové pesničky, cestovať po svete a hlavne robiť ľuďom radosť. Verím, že čoskoro budú všetky obmedzenia verejných vystúpení zrušené a ja si budem užívať stretnutia s fanúšikmi, “ vyznáva sa David Key.
Pieseň už dostala aj videoklipovú podobu. Natáčanie mal pod palcom Patrik Gerši z produkčnej skupiny Gerschi production. „Nechal som mu voľnú ruku, hoci na scenári a réžii sa podieľala aj textárka Monika Šimkovičová. „Text je o tom, že každý máme hranicu romantiky posunutú niekde inde. Sám o sebe si myslím, že som romantik, ale ako v skladbe spievam: Nehádž mi do vane lupene ruží, snívaj, že spíš len tak v mojej koži, “ smeje sa nový nádejný idol.

Foto: archív D. K.

 
21.3.2020 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 4326 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS