Plnené baklažány
Jednoduchá dobrota, sýta a chutná.
Plnené baklažány
Po dlhom čase som sa opäť dostal k vareniu a vyšiel z toho tento recept.
Potrebujeme:
2 mladé baklažány
200 g mletého mäsa
1-2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 rožok
vajce
100 g tvrdý syr
soľ
čierne korenie
majoránka
červená paprika
olej
Postup:
Umyté baklažány rozrežeme pozdĺžne (priečne) na dve polovice. Vydlabeme z nich lyžicou stred, pričom vydlabané časti pokrájame na drobné kocky.
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme soľ, korenie. K tomu pridáme mäso, vydlabané kocky a pretlačený cesnak a premiešame. Celú zmes dusíme cca pol hodiny.
Do vychladnutej urobenej zmesi pridáme vajce, prípadne ju ešte dokoreníme (majoránka, červená paprika), navhčený rožok a vyplníme tým priestor na baklažánoch. V tej zmesi môže byť aj tvrdý syr, ktorý následne nasypeme aj na vrch.
Dáme zapiecť na vymastený plech do rúry. Tiež zhruba na 30 munút, na 180 – 200 stupňov.
To je celé.
Podávame napríklad s (kečupovo-tatárskou, alebo so smotanovou – poľa chuti) omáčkou, my sme k tomu mali aj výborný zeleninový šalát od manželky.
Dobrú chuť.