dnes je Štvrtok - 25. apríl 2024 - Marek | zajtra Jaroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Lunetic – keď kraľoval český boy-band

Retro pred vyše dvoch desaťročí.

Lunetic
Lunetic
Na ten článok som rokmi skoro zabudol, spomenul som si naň vtedy, keď komusi vyskočila na fejsbúku spomienka na Lunetic v Prešove.

Takto sa končili deväťdesiate roky. Koncert sa konal v roku 1999.

Je o ňom zmienka aj tu: https://www.frenky.sk/clanok/12/kultura_v_presove-_rok_1999.html

Keď som krátko po tom chystal túto webstránku, bolo mi trápne, dávať tu Lunetic. No po takmer štvrťstoročí, prečo nie... :)

Lunetic bol v tom čase mega fenomén. Mne a kolegom to prišlo vtipné, ale bolo to tak. Boli sme na koncerte.

Fanynky odpadávali, v zákulisí ich bol pri záchranke celý rad. Produkcia Lunetic bola profi zorganizovaná. Aj tlačovka, na ktorú štyria fešáci prišli s menšími deťmi na kolenách (aby nemohli vzniknúť neautorizované fotografie).

Na tlačovke som bol s kolegyňou Evou Arvayovou a fotografom Stenlym Bačenkom (od neho je aj zverejnené autentické foto).

Napísali sme z nej toto:

Chalani z LUNETIC-u tvrdia, že po nich prídu ďalší, ktorí budú hrať ešte väčší blázninec

Prešov - Populárna česká chlapčenská skupina LUNETIC zavítala včera do šarišskej metropoly. V rámci Lunetic Tour' 99 odohral LUNETIC v prešovskej Mestskej hale jediný koncert na východnom Slovensku.

Už tri hodiny pred koncertom postával pred mestskou halou dav najvernejších fanyniek a už o šestnástej hodine pre nápor brány mestskej haly otvorili.

Na tlačovú besedu prišli členovia českej skupiny LUNETIC profesionálne pripravení a až na niektoré malé výnimky odpovedali na otázky novinárov veľmi otvorene. Z obsahu môžeme prezradiť napríklad to, že žiadny z členov kapely nefajčí. Aj to, že členovia LUNETICU sú potetovaní.

„Variť si nevaríme, pretože máme málo času, ale variť vieme. Najradšej máme kurča na sto spôsobov, “ hovorili veselo.

V súvislosti s kauzou ´že v skutočnosti členovia LUNETICU nespievajú a svoju show robia s playbacku´, sa všetci členovia skupiny zhodli na tom, že „pokiaľ je tu v miestnosti niekto, kto neverí, že naozaj spievame, môžeme to tu hneď ´rozbaliť´“. Nikto z novinárov si však tento dôkaz od LUNETICU nežiadal.

No a čo hovoria chalani na to, že mnoho renomovaných muzikantov ich nemá rado, a že ich produkciu za dobrú hudbu nepovažujú?

„Chýba tu tolerancia. Nevedia rešpektovať to, že sme tiež súčasťou toho veľkého kolotoča. Po nás prídu ďalší, ktorí budú hrať ešte väčší blázninec, alebo ešte väčšie ´slaďárny´.“

Čo cítia, keď sa fanynky vešajú po pódiu? – znela ďalšia otázka na tlačovke pred koncertom (o jeho priebehu vás budeme informovať v zajtrajšom vydaní).

„Nejaké sympatie tam samozrejme sú, ale to čo cítime, je zatiaľ tajné!“ – odpovedali zborovo.

(arv/frk)

Toľko bulvár k jedinému koncertu Luneticu na východe v rámci Lunetic Tour ´99.

BTW, o Luneticu som neskôr písal ešte raz, ale v inom kontexte:
https://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/20570690/niku-karch-prekvapil-na-svadbe-lunetic.html

 
28.10.2022 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 1335 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS