dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Dagmar Rostandt, nie iba Dracula a Mníšky

Muzikálová speváčka Dagmar Rostandt, ktorá hrala v predstaveniach Dracula, či Mníšky, prišla v utorok do Prešova natočiť svoj prvý rockový videoklip. Réžie sa ujal trojnásobný držiteľ slovenskej Grammy Karol Vosátko, speváčku doprevádzala skupina Gladiator. Klip sa točil na pieseň Málo je viac, čo je coververzia známeho hitu speváčky Suzi Quatro - If You Can´t Give Me Love. Akcia, na ktorej sa videoklip natáčal, sa pre nepriazeň počasia presunula zo Záhrady umenia do sály PKO. Ani gitaristov, ktorí mali Dagmar Rostandt sprevádzať sa nakoniec nezišlo 99, ako bolo naplánované, a tak nakrúcanie dopadlo rozpačito. S vychádzajúcou hviezdou Dagmar Rostandt sme sa pozhovárali nielen o natáčaní klipu, ale aj o jej pôsobení na slovenskej hudobnej scéne.

Prečo práve Suzi Quatro?
- Bola to úplná náhoda. Raz som bola na jednom koncerte, muzikantskej akcii, kde bolo prítomných viacero hudobníkov. Zavolali ma, aby som si išla niečo zaspievať. Vybrala som si Suzi Quatro, poznala som túto pesničku, lebo som ju kedysi spievala v jednej kapele. Všetci mi tvrdili, že práve toto mi veľmi sedí, mala by som to robiť, a tak vznikol ten nápad naspievať singel od Suzi Quatro. Bol to vlastne nápad Ruda Geriho.

A prečo práve Gladiator?
- To bol zase nápad Karola Vosátka, ktorého sme oslovili ako režiséra. Mali sme si síce pripravených muzikantov, ktorí by pieseň nahrali v štúdiu, no on mal lepší nápad: Čo keby to robil Gladiator? Sú to jeho kamoši, točí im všetky klipy a sú dobrou kapelou. Tento nápad sa mi páčil, lebo naozaj sú dobrá kapela, dobre vyzerajú, dobre hrajú. Teda sme ich oslovili a oni hneď súhlasili.

Vo videoklipe malo podľa pôvodného zámeru účinkovať 99 gitaristov, nie je ich tu ani polovica. Nezvažujete teda, že klip sa nakoniec predsa len bude natáčať niekde inde?
- Určite niečo z toho, čo sme dnes spravili bude použité. Nejaké dokrútky sme spravili ešte v Bratislave a možno sa ešte bude dokrúcať aj niekde inde. Toľko sa už do toho vrazilo peňazí, nervov a času, že niečo z Prešova určite použijeme.
Karol je dobrý režisér a určite výsledný klip bude tiež dobrý.

Myslíte, že by ste sa mohli práve s piesňou od Suzi Quatro vážne dostať do povedomia širokej verejnosti?
- Bola by som rada. Mám svoje publikum v trochu inom žánri, takto ma ľudia ešte nepoznajú. Začínala som však ako rocková speváčka v Nitre.

S akou kapelou?
- Kolovrat. Mala som potom však iné kapely.

Ste muzikálová speváčka, ktorá účinkovala v Draculovi, Mníškach, mala turné v Japonsku. Nechystáte sa vydať aj na rockovú dráhu?
- Nerada by som sa zaradzovala ako rocková speváčka, či iná speváčka. Rada robím všeličo. Od muzikálov však asi tak skoro neodbočím, lebo táto práca ma baví.

Ktorý hudobný štýl je vám najbližší?
- Neviem povedať, ktorý štýl je mi najbližší. Milé je mi muzikálové spievanie, zbožňujem džez, jednotkou u mňa je Sting. Toho mám vážne rada, dokonca som v štúdiu nahrala dve jeho pesničky, o čom nikto nevie...

...už bude...
- ...teraz už bude (smiech). Nemôžem povedať, ktorý štýl mám najradšej. Spievam strašne rada všetko.

Posledná naša otázka sa týka vášho mena. Jazykový zákon je dosť prísny...
- Viem na čo mierite (smiech).

Dagmar Rostandt, bez prípony -ová, je umelecké meno, alebo ozajstné?
- Je to fakt moje ozajstné meno. Jazykový zákon ma nezaujíma. Ak niekto chce, nech si povie, že -ová, nech si to tak napíše. Ja si to tak písať nikdy nebudem. Som Dagmar Rostandt a hotovo.

 
18.12.2000 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 18065 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS