dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Katka Smithová: V šľapajách SuperStar

Dovolať sa do Hniezda hviezd, kde sú zatvorení semifinalisti druhej série Slovensko hľadá SuperStar je problém. No podarilo sa. Preto vám prinášame exkluzívny rozhovor s Prešovčankou Katkou Smithovou, ktorá sa predstaví už dnes (23. 12. 2005) v prvej semifinálovej desiatke.

„Máme tu zábavu. Je to super. Naozaj sme sa tu zišli dobrá partia, takže sa máme na čom zabávať od rána do večera. Ale nie je to len o tom, musíme nacvičovať na ten piatok,“ prezradila nám Katka, ktorá bude spievať hit deväťdesiatych rokov Sleeping Satelite od Tasmina Archera.

Svoje šance nevie odhadnúť: „Všetci sme tu dobrí, naozaj všetci. Sú tu vynikajúci speváci, a zároveň je každý úplne iný. Preto je veľmi ťažko povedať, či mám šancu na postup, alebo nie. Bude to naozaj na ľuďoch a nechcela by som byť v ich koži, pretože budú mať ťažké rozhodovanie. Každý je taký svojský a iný, že ťažko niekoho vybrať.“

Z jej semifinálovej desiatky ju najviac zaujal Ivan, ktorý je vraj nenápadný, ale má zaujímavú farbu hlasu.

Aj prvá SuperStar Koščová je Katka a je z Prešova. Nie je to pre Katku Smithovú hendikep? Alebo skôr výhoda? „To, že je tam zhoda v mene a v meste je náhoda. Myslím, že sme obidve iné speváčky, aj keď máme rady rovnaký žáner. Neporovnávala by som nás.“

Už teraz je jasné, že porovnávaniu sa obe Katky nevyhnú. „Pre mňa to bude časť. Keď to bude v dobrom, tak to bude fajn,“ povedala s úsmevom speváčka, ktorá má rada najmä jazz, ale aj rock, world music, či iné, žánrovo rôznorodé štýly. „Všetko, čo má istú dušu, istý drajv, mám rada.“

Katka Smithová spievala aj v prešovskej alternatívnej kultovke Záhrada, ako aj v kapele Ullanbatar Band (v nej ju neskôr vystriedala Veronika Koščová).

V poslednom čase nespieva so žiadnou skupinou. „Nerobím momentálne vôbec nič, lebo študujem na dvoch školách, preto nemám času nazvyš. Preto som sa nijako neprezentovala, ale spev mi bytostne chýbal, takže aj preto som teraz tu,“ prezradila študentka košického konzervatória a právnickej fakulty v Košiciach. Do SuperStar ju prihlásil kamarát Laco z Veľkého Šariša.

Z Prešova sa do semifinále okrem Katky prebojoval aj Kubo Petraník. „Spoznali sme sa osobne síce až na kastingu v Košiciach, ale odvtedy udržujeme taký družný vzťah, tešíme sa z toho a podporujeme sa navzájom,“ prezradila Katka Smithová, ktorá maturovala na „hornom“ gymnáziu, ktoré navštevuje aj Kubo a kde študovala aj Katka Koščová.

-

Ako sa volá...

Meno Katarína Smithová znie cudzojazyčne, v slovenskom preklade znamená Kováčová. Katka sa však ešte donedávna volala inak - Schlosserová. Meno zmenila preto, že si ju osvojil jej terajší otec, ktorého si jej mama vzala, keď bola Katka ešte dieťa, mala nejaké štyri roky. „Je to otec, s ktorým žijem od malička, preto je to tak,“ povedala nám o súkromí Katarína, pričom dodala, že „je to legálne, mám to už asi tri roky v papieroch“.

Katku Smithovú objavíte aj v článku, v ktorom sa prvý raz objavili sestry Koščové - Katka na fotke spieva so Záhradou: http://www.frenky.sk/?c=12&id=116

O Katke Koščovej vyšla kniha Gaučaňa, o ktorej sa dočítate tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
23.12.2005 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 20380 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS