Bravčové stehno s tarhoňou
Jednoduché, rýchle, lacné, chutné. Bravčové stehno.
Bravčové stehno s tarhoňou
Potrebujeme: bravčové stehno (do 1 kg), 1 cibuľu, soľ, červená paprika, tarhoňa
Postup: Na panvici zahrejeme olej s nakrájanou cibuľou a dáme do nej plátky mäsa okorenené červenou paprikou a soľou. Opečieme z oboch strán a necháme podusiť. Mäso pustí šťavu, ešte ho podlejeme a dusíme, kým nezmäkne.
Do výpeku potom vložíme tarhoňu, počkáme, kým zhnedne a zalejeme vodou (dvojnásobne v pomere k tarhoni). Podusíme, necháme vodu vyvrieť, keď sa tak stane, mala by byť tarhoňa hotová.
Tip: Ak je tarhoňa stále tvrdá, pridáme ešte trochu vody a necháme ju znovu vyvrieť.