dnes je Nedeľa - 16. jún 2024 - Blanka, Bianka | zajtra Adolf

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bošnák chystá nový film Kódex zločinu

Mladý prešovský režisér Erik Bošnák debutoval sci-fi snímkou Immortalitas. Tá sa čoskoro dostane do DVD ale aj do amerických béčkových nočných kín. V súčasnosti už pripravuje nový projekt, s anglickým scenáristom píše gangsterku Kódex zločinu.

Najnovším počinom Erika Bošnáka je krátky film Delta. Ten zaujal natoľko, že chystá film. „Bude to zmes všetkých Vyšehradských mafií a 90. rokov, “ naznačil E. Bošnák, ktorý Deltu, aj s celovečerným debutom Immortalitas, uviedol na prešovskom festivale Eastsider. Na novinke, ktorá sa má volať Kódex zločinu, spolupracuje s renomovaným anglickým scenáristom R. M. Zellerom.

Nový film bude gangsterka. Ochutnávku naň tvorí už spomínaná Delta s Mariánom Labudom ml. či Dušanom Cinkotom a už pripravený ďalší krátky film Posledná hra, ktorý bude mať premiéru v septembri. „V októbri idem na mesiac do Londýna, kde budeme mesiac písať scenár, “ povedal Erik Bošnák, ktorý predpokladá, že do troch rokoch by sa mal film ocitnúť na plátnoch kín.

Immortalitas si zatiaľ žije svojím životom. V septembri vyjde v 3D formáte na DVD. „Oslovil nás americký producent Star filmu s nápadom, či by sme to nepustili do amerických béčkových nočných kín. Tak prečo nie, “ podotkol tvorca tejto sci-fi snímky, ktorý chce kontakty, čo vďaka nej získal využiť pri ďalšom projekte.

Neodradili ho ani negatívne kritiky: „Nevyšlo to úplne. Avšak nemôžem povedať, že som z toho skormútený. Mne to dalo za tie dva roky toľko skúseností, že to vôbec neberiem negatívne.“ S akým najkurióznejším ohlasom na tento film sa stretol? „Išiel som v Bratislave v autobuse a oproti mne sedeli dvaja chalani, ktorí sa bavili o sci-fi. Jeden sa pýtal druhému, či videl tú slovenskú - hovadinu, nebudem vulgárny. Ten, že áno, že väčšiu hovadinu nevidel a začali to prudko rozoberať. Bol som ticho, ale asi tri zastávky som ich počúval, “ s úsmevom podotkol režisér a producent, ktorý Immortalitas robiť ako 19-ročný, prakticky na kolene. Podarilo sa mu ho dostať do kín. Titulnú pieseň Nesmrteľní naspieval Desmod, spolupracoval na nej aj člen The Paranoid.

„Som úprimne rád, že sa podarila titulná skladba od Desmodu, a že sa podarilo spraviť tvrdšiu vec a nie nejaký slaďák, “ povedal o spolupráci na titulnej skladbe k Immortalitas. Točil na ňu aj video. V piesni i klipe Nesmrteľní účinkoval screamer Roman Birkuš zo skupiny The Paranoid, ktorej následne Erik natočil videoklip. „Chalani sú blázni a rád robím s ujetými ľuďmi, “ pochvaľoval si spoluprácu, pričom verí, že s „paranoidmi“ i Desmodom bude kooperovať aj na ďalších filmových projektoch. Potvrdil to aj v rozhovore pre Rádio Prešov. V súčasnosti začal Erik Bošnák točiť videá aj pre českých interpretov Kryštof, We on the Moon či Aneru Langerovú.

O Immortalitas: http://www.frenky.sk/clanok/743/novy_film_erika_bosnaka-immortalitas.html
Pieseň Nesmtrteľní: http://www.frenky.sk/clanok/750/desmod-nesmrtelni_text_plus_video.html

 
13.9.2012 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 5185 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS