Hubová praženica – bez vajec a húb
Je to tak, naozaj sa mi podarilo uvariť takú hubovú praženicu, kde nejdú ani vajcia, ani huby. Dozvedel som sa totiž, ako nahradiť huby. Chutí výborne...
Hubová praženica – bez vajec a húb
Namiesto húb možno použiť reďkovku. Mal som aj klasické redkvičky, no základ tvorila biela (okrúhla) reďkovka, keďže je väčšia. Narezal som ju na plátky á la huby.
Na rastlinnom oleji (iste, dá sa na masle, ale keď už vegánske, tak vegánske) speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme reďkev a podusíme. Osolíme, nech pustí šťavu. Do toho dáme klasické tofu. Nechcelo sa mi ho pušiť vidličkou, tak som ho nastráhal. Veľkosť už podľa ľubovôle.
Okoreníme – tu sa fantázii medze absolútne nekladú, môže byť na pikantno, aj s bylinkami, ja som dal aj aj a pridal som i hubové korenie, ktoré som mal doma, premiešame a ešte podusíme. Čo ja viem, tak 10 – 15 minút.
To je všetko. Skutočne jednoduchý, chutný i originálny pokrm z toho vzišiel.