dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Novinárska cena 2009 - nominácia

Nomináciu v prestížnej súťaži Novinárska cena 2009 za najlepší regionálne publikovaný príspevok v printových médiách mi vyniesla séria článkov o "pri tichosti" chystanom tendri na nakladanie s odpadmi.

Víťazstvo z roku 2007 sa mi nepodarilo obhájiť, rovnako pochodila aj zemplínska kolegyňa Lýdia Vereščáková (dnes http://www.onlinepresov.sk/, resp. http://www.onlinetrebisov.sk/), ktorá rok predtým cenu získala (http://michalovce.korzar.sme.sk/c/4815925/zvitazila-redaktorka-korzara-lydia-verescakova.html). Avšak už samotná nominácia je úspech. Víťazom sa stal Peter Martinák z Trenčína.

Bilancia: Najlepší regionálne publikovaný príspevok
Víťaz: Peter Martinák – Opustené nehnuteľnosti, Realitné otázniky (Trenčan)
Ďalší nominovaní: Michal Frank - séria: Stámiliónový tender prešovská radnica vypísala rýchlo a potichu (Prešovský Korzár); Lýdia Vereščáková - séria: Nevýhodný predaj pozemkov v Trebišove (Zemplínsky Korzár)

Bližšie informácie sú tu: http://www.novinarskacena.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2391&Itemid=156
Video z udeľovania cien: http://vimeo.com/12078219
Podrobnosti: http://www.novinarskacena.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2394&Itemid=118

Písal o nás aj náš materský denník. Povedal som k tomu toto: „V tejto súťaži nominácia poteší, pretože konkurencia je naozaj silná. Rok predtým túto súťaž vyhrala Lýdia, dva roky pred ňou ja. Asi je správne, že teraz to vyhral niekto tretí. Uvidíme, aká bude úroda článkov na budúci rok, či sa dokáže popasovať s ostatnými.“ (Pre zaujímavosť, nasledujúci rok ašpiroval na cenu kolega Sambor: http://kosice.korzar.sme.sk/c/5842041/na-novinarsku-cena-2010-aspiruje-redaktor-korzara.html Dodal som k tomu, že je škoda, že na investigatívnu žurnalistiku niekedy neostáva popri bežnej spravodajčine veľa času.
Celý článok: http://kosice.korzar.sme.sk/c/5345355/korzar-mal-nominacie-na-novinarsku-cenu.html

Novinársku cenu ® udeľuje Nadácia otvorenej spoločnosti. Nomináciu za rok 2009 mi vyniesla séria príspevkov o pochybnom tendri Technických služieb mesta Prešov. Jej základom bol článok Stámiliónový tender prešovská radnica vypísala rýchlo a potichu.

Link je tu (a na konci príspevku sú zobrazené aj linky na kontextové články): http://presov.korzar.sme.sk/c/5048970/stamilionovy-tender-presovska-radnica-vypisala-rychlo-a-potichu.html

 
27.6.2014 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 4039 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS