dnes je Utorok - 16. apríl 2024 - Dana, Danica | zajtra Rudolf

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Letný biliardový turnaj 2014

Biliardový klub PKO Prešov zorganizoval tradičný Letný biliardový turnaj. Konkurencia bola fakt silná, hrala sa deviatka a nám fákt nešlo. Kikovi áno, stal sa zaslúženým víťazom.

Tento rok sme sa opäť zúčastnili Letného biliardového turnaja v Prešove, no nešlo nám. Miško i ja sme boli už po dvoch prehrách mimo hry. Mne to až tak nevadí (a teší ma jedna vyhraná hra proti Kikovi Mrvovi, neskoršiemu víťazovi, vďaka peknému kombinovanému strku), ale Miška je škoda. Faktom je, že to bolo zaslúžené a prejavil sa aj nedostatok tréningu. Podobne nevyšiel Miškovi ani nasledujúci turnaj v Košiciach, kde skončil v skupine.

Pred rokom mu išlo lepšie: http://www.frenky.sk/clanok/866/misko_vitazom_dospelackeho_biliardoveho_turnaja.html

V silnej konkurencii (aj ligových hráčov) sa relatívne darilo Maťkovi Oriňákovi - takisto ako Kiko a Miško hráčovi BK Horses Prešov (http://www.biliardpresov.sk) – vypadol až v štvrťfinále.

Tu je článok o akcii, ktorý vyšiel v Korzári:

Letný biliardový turnaj deväťročný reprezentant

Juniorskí biliardisti opäť nesklamali. Letný biliardový turnaj v Prešove vyhral v silnej konkurencii deväťročný reprezentant Kristián Mrva.

PREŠOV. V kultúrnom stredisku PKO Centrum na Sídlisku III v Prešove sa cez víkend uskutočnil už tradičný Letný biliardový turnaj.
Išlo o otvorený turnaj v hre č. 9, systémom double K. O. , do ktorého sa mohli zapojiť ligoví i amatérski hráči.

Turnaj zastrešil Biliardový klub PKO Prešov, pričom na ňom zápolili skúsení amatéri, ligisti i päť juniorov.

Najďalej to v silnej konkurencii dvadsiatich „poolistov“ z Prešova, Bardejova, Košíc, Moldavy nad Bodvou a Liptovského Hrádku dotiahol deväťročný Kristián Mrva z Biliardového klubu Horses Prešov.

Rozbehnutý zo Slovinska

Kristián Mrva je napriek svojmu veku ligovým hráčom a slovenským juniorským reprezentantom.

Na domáci turnaj došiel z majstrovstiev Európy juniorov, ktoré sa konali v Slovinsku. V napínavom semifinále tesne (4:3) zdolal skúseného Zdena Zavadinku, v semifinále si Bardejovčan Martin Kendra poradil s Moldavčanom Zoltánom Lukácsom (4:2).
Rozbehnutý Kiko Mrva potvrdil dobrú formu aj vo finále. Kendru zdolal 5:2 a pohár ostal doma.

„Kvalite jednotlivých hier neubrala ani horúčava. Hráči svojimi výkonmi prispeli k výbornej športovej atmosfére turnaja. Všetci vyjadrili spokojnosť s organizáciou a priebehom turnaja, čo nás povzbudzuje do ďalších aktivít v propagovaní biliardového športu, “ povedala za organizátorov Darina Zavadinková.

Čítajte viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/7329994/letny-biliardovy-turnaj-vyhral-devatrocny-reprezentant.html#ixzz3C9nogK6M

Foto: frk, Stanka, Darina, archív BK PKO

 
3.9.2014 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5392 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS