dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vyprážané bedle

Klasika klasík tohto obdobia, kedy je bedlí v lesoch a najmä na lúkach naozaj dosť. Najlepšie jedlá bývajú najjednoduchšie a vyprážané skrátka milujem.

Bedľa jedlá je znamenitá huba. Ak je roztvorená, nebýva zameniteľná za inú. Vypražiť bedle znamená pripraviť si klasickým spôsobom parádne rezne, bez mäsa.

Postup je jednoduchý. Bedle očistíme, môžeme aj prekrojiť, obalíme v trojobale (poradie múka, rozšľahané vajce so soľou a čiernym korením), strúhanka a z oboch strán dôkladne opražíme na panvici na rozpálenom oleji. Hotové sú rýchlo, tak za 5 minút z každej strany.

Podávame napríklad so zemiakovou kašou. Kto chce, môže k tomu pridať aj tatársku omáčku (mne sa ani nežiada, chuť bedlí je skvelá). Jesť sa dajú aj bez ničoho, studené, presne ako rezne...

 
12.9.2014 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 8842 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS