Penne s podpinkami
Podpinky, teda podpňovky sú chutné sezónne huby, ktorých býva v lesoch dosť. Penne sú (talianske) cestoviny - rúrky. Tak ich teda dajme dokopy.
Potrebujeme:
Cestoviny, podpňovky (armillaria, václavka) - množstvo podľa odhadu, koľko je, toľko je, cibuľu, mlieko (aj smotanu na šľahanie), hladkú múku, olej, soľ, vegetu, červenú papriku, petržlenovú vňať (resp. pridané dochucovadlá podľa vlastného gurmánskeho vkusu).
Postup:
Je veľmi jednoduchý. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k tomu narezané huby, soľ, vegetu, petržlenovú vňať. Huby pustia šťavu, vydusia sa. Následne vlejeme mlieko s rozmiešanou múkou, červenou paprikou a na záver môžeme aj smotanu na šľahanie. Osobitne pripravíme cestoviny. Zmiešame a konzumujeme.