Recepty
-
Vyprážané fazuľky babky Aničky
16.10.2015 | čítané: 9469 krát | Celý článok...Tento recept pochádza z Chmeľovej pri Bardejove a hoci je úplne jednoduchý, zároveň je netradičný. Zemiakové hranolčeky pozná každý, vyprážané cibuľové krúžky takisto, ale komu by zišlo na um takto pripraviť zelené fazuľky? Pritom je to geniálne.
-
Mrkvové pirohy
25.9.2015 | Autor: Zdenka Homolová | čítané: 6320 krát | Celý článok...Netradičný a chutný recept Zdenky Homolovej na pirohy urobené na sladko, s mrkvou.
-
Hubový perkelt
4.9.2015 | čítané: 7351 krát | Celý článok...Nie každá hubárska sezóna je vydarená. V každom prípade však treba mať poruke nejaký rýchly recept.
-
Višňovo-čerešňový koláčik
7.8.2015 | Autor: Jana Pastoroková | čítané: 4244 krát | Celý článok...Sezónny, jednoduchý a veľmi chutný recept architektky Jany Pastorokovej na výbornú bublaninku z čerstvých čerešní a višní, ktorý sme mali v Prešovských novinách.
-
Zapekaný baklažán
17.7.2015 | čítané: 4568 krát | Celý článok...Jednoduchý a mimoriadne chutný recept s vôňou leta
-
Jahňací steak
26.6.2015 | čítané: 6071 krát | Celý článok...Keďže som mal už opracovanú, odblanenú a očistenú domácu jahňacinku, bolo radosť s ňou pracovať a pripraviť hocijakú chutnú dobrotu. Napríklad stejk.
-
Kuracie prsia s bešamelom
29.5.2015 | Autor: Jana Pastoroková | čítané: 6069 krát | Celý článok...Dobrotou, ktorej jednoduchý a chutný recept sme ponúkli v Prešovských novinách, sú kuracie prsia s bešamelom, na zemiakoch.
-
Posúch s pestom z medvedieho cesnaku
8.5.2015 | Autor: Jana Pastoroková | čítané: 4589 krát | Celý článok...Medvedí cesnak je skvelý. Tu je recept na pesto z tejto rastliny, aj na posúch, na ktorý sa môže toto pesto využiť.
-
Placky zo zemiakovej kaše s parmezánom
17.4.2015 | čítané: 4841 krát | Celý článok...Toto je vyslovene recept z kategórie „z núdze cnosť“. Pôstny recept vznikol náhodne, systémom čo dom dal, keď sa nám doma zvýšila zemiaková kaša. Výsledok stál za to.
-
Jahňacina s pórom a kyslou kapustou
20.3.2015 | čítané: 7012 krát | Celý článok...A je tu sezóna na mladú jahňacinku, z ktorej sa dajú pripraviť parádne kulinárske dobroty. Toto je jedna z nich.